Higab

Higab är ett kommunalt fastighetsbolag i Göteborg som förvaltar allt ifrån moderna arenor till gamla teatrar. Som aktiv energipartner hjälper vi Higab att nå sin vision att vara bäst på att utveckla byggnader som levandegör Göteborg.

video
play-sharp-fill

KTC hjälper Higab att hålla ett bra klimat i sina fastigheter. Genom en rad smarta lösningar skapar KTC förutsättningar för ökad komfort, både för Higabs medarbetare och deras hyresgäster. För Higabs tekniker innebär KTCs cloudtjänster att de kan övervaka och styra fastigheter direkt från sina kontor, istället för att vara ute i ett bullrigt fläktrum, och slipper därmed onödiga resor.

Om något oförutsett händer får tekniker larm direkt i sina telefoner och kan styra, ställa och återställa när det behövs. KTC hjälper även Higab att uppfylla ”gröna hyresavtal”, där de tillsammans med sina hyresgäster ser till att ha så energieffektiva anläggningar som möjligt.

video
play-sharp-fill

Vårt perspektiv.

Per Magnusson är kundansvarig för Higab. Per berättar mer om hur samarbetet går till.

video
play-sharp-fill

Hyresgästen berättar.

Lorensbergsteatern är en anrik teater i Göteborg som Higab förvaltar, med KTC som energipartner. Teaterchefen Pernilla Wagnborg beskriver hur viktigt det är för Lorensbergsteatern med ett bra inomhusklimat.

Med fokus på automatisering, optimering och smarta energilösningar som frigör både tid och pengar, är vårt samarbete med Higab ett bra exempel på vad ett samarbete med KTC ser ut i praktiken.

KTC + Higab

KTC har ett nära samarbete med Higabs driftorganisation för att hjälpa dem att få kontroll på klimat och energiförbrukning i alla deras olika typer av anläggningar. Många delar genomför vi även tillsammans med Higabs kunder och hyresgäster.